Lamshaas met Gorgonzolasaus

lamshaas2 (3K)

  • 400 g lamshaas
  • 3 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 150 g Gorgonzola
  • 250 g peultjes
  • 2½ dl slagroom
  • 2 eetl. olie
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)

Pel de sjalotjes en snijd deze in partjes.
Pel het teentje knoflook en pers het uit.
Snijd de Gorgonzola in blokjes.
Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water en zout in ± 3 - 4 minuten beetgaar.
Spoel de peultjes af met koud water en laat ze uitlekken.
Dep intussen de lamshaasjes droog, snijd elk haasje in 5 stukken en bestrooi het vlees met peper.
Breng de slagroom in een steelpan aan de kook en smelt hierin Gorgonzola op zacht vuur.
Houd de saus op zacht vuur warm.
Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de sjalotjes en knoflook ± 3 minuten zachtjes.
Voeg de lamshaasjes toe en roerbak deze op hoog vuur al omscheppend in ± 3 - 4 minuten bruin en van binnen rosé.
Roerbak de peultjes ± 1 minuut mee en breng het gerecht op smaak met zout.
Verdeel de lamshaasjes over vier borden en schenk de Gorgonzolasaus over het vlees.
Lekker met spaghetti.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug