Gevulde lamsschouder

lamsschouder_gevuld (3K)

voor 6 personen

  • 1 lamsschouder, ontbeend
  • olijfolie
    • vulling
  • 4 eetl. walnoten, grof gehakt
  • 4 eetl. gedroogde abrikozen, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 eetl. korianderpoeder
  • 2 eetl. komijnpoeder
  • 1 mespunt kaneel
  • 2 eetl. Thaise vissaus

De lamsschouder moet openvouwen als een flinke lap.
Lukt dat niet – zoals bij mij – dan bewerk je hem met een scherp mes nog een beetje, een kerf hier, een kerf daar.
Bestrooi hem met zout.
Meng de walnoten, abrikozen, knoflook en specerijen met de vissaus en wat zout.
Vorm er een dikke streep van in de lengte van het vlees.
Vouw dat dicht en knoop er keukentouw omheen.
Het is even hannesen, hoor.
Bestrooi de buitenkant van het vlees gul met zout en meer komijn en koriander, en wentel in de olie.
Zet de oven aan op 150 °C.
Braad het vlees bovenop het fornuis aan in een pan of schaal tot het overal kleur heeft.
Zet 1 uur in de oven, en vervolgens nog een half uur op 100 °C.
Warmhouden kan daarna op 70 °C; de tijd maakt nauwelijks nog uit.
Snijd in dikke plakken om te serveren.

Bron: Onno Kleyn

Terug