Spaanse hamlapjes met pittige aardappelen

voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 2 theel. scherp paprikapoeder
  • 1 theel. gedroogde oregeno
  • 2 eetl. olijfolie
  • 200 g hamlapjes
  • 400 g vastkokende kleine aardappelen

Wrijf de knoflook met 1 theelepel paprikapoeder, de oregano, peper, weinig zout en 1 eetlepel olie tot een pasta.
Snijd het vlees in blokjes en meng de pasta er door.
Laat dit 1 uur afgedekt in de koelkast marineren.
Warm de oven voor op 200 °C.
Boen de aardappelen goed schoon en snijd ze in parten.
Roer het overgebleven paprikapoeder door de rest van de olie en meng dit door de parten aardappel.
Bekleed de bakplaat met een stuk bakpapier en verdeel de parten aardappel er over.
Laat de aardappelen in de hete oven in 40 minuten gaar en bruin worden.
Verhit een droge koekenpan en bak hierin het vlees met de marinade in 5 minuten gaar en bruin.

Menusuggestie
Lekker met sperziebonen.

Bron: Voedingscentrum

Terug