Maïskolf met citroenboter

voor 2 personen

  • 2 maïskolven
  • 40 g halfvolle boter
  • ½ citroen
  • 4 sprieten bieslook

Verwijder van de maïskolven de bladeren en trek de draden er af.
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Kook hierin de maïs in 12 - 14 minuten gaar.
Houd eventueel de kolven onder water door er een schoteltje op te leggen.
Maak met een vork een maïskorrel los om te controleren of de maïs gaar is.
Roer de boter zacht.
Rasp wat van de schil van de schoongeboende citroen en pers de citroen uit.
Was de bieslook en knip de sprieten klein.
Meng geraspte citroenschil, wat citroensap, de bieslook en wat peper door de boter.
Rooster de maïskolven op de barbecue in ca. 5 minuten bruin.
Geef de citroenboter bij de maïs.

Menusuggestie
Lekker met visspiesen met mangomosterd, tomatensalade en volkorenstokbrood.

Bron: Voedingscentrum

Terug