Gehaktballetjes in rode wijn

voor 2 personen

  • ½ snee volkorenbrood zonder korst
  • 2 takjes peterselie
  • geraspte citroenschil
  • 200 g rundergehakt
  • 1 eetl. olie
  • ½ dl rode wijn
  • reepjes citroenschil

Week het brood enkele minuten in koud water.
Snijd of knip de peterselie klein.
Knijp het brood uit en voeg de peterselie, wat geraspte citroenschil, de Parmezaanse kaas, het gehakt, peper en een beetje zout toe.
Kneed dit goed door en vorm er 6-8 gehaktballetjes van.
Verwarm de olie en bak hierin de gehaktballetjes aan alle kanten bruin.
Voeg de wijn toe en laat de gehaktballetjes in 10 minuten gaar sudderen.
Roer reepjes citroenschil door de jus.

Menusuggestie
Lekker met doperwtjes en aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum

Terug