Roergebakken groene asperges en nasivlees in roomsaus

roergebakken_asperges (4K)

  • 250 g nasi/bamivlees
  • 150 g spekblokjes
  • snufje peper, versgemalen
  • 3 sjalotjes, fijngehakt
  • 500 g groene asperges (schoongemaakt en in 5 cm stukken gesneden)
  • 15 cl melk
  • 25 cl room
  • snufje zout
  • allesbinder

Verhit een wok en bak hierin de spekblokjes uit.
Bestrooi het nasivlees met peper en roerbak het vlees ca. 4 minuten met de spekblokjes mee.
Voeg de sjalotjes toe en fruit deze ca. 1 minuut.
Voeg de asperges toe en roerbak deze ca. 5 minuten mee.
Schenk de melk en room bij de asperges en laat deze ca. 15 minuten op zacht vuur sudderen.
Breng de saus op smaak met zout & peper.
Bind de saus indien nodig met allesbinder.
Lekker met strikjespasta.

Bron: Vlees.nl

Terug