Geroosterde lamsribbetjes met een primeurragout

  • 1 kg lamsribbetjes
  • 1 dl olijfolie
  • 80 g boter
  • 1 bosje jonge uitjes
  • 1 bosje jonge worteltjes
  • 2 artisjokken
  • 4 tomaten
  • 4 courgettebloemen
  • 4 dl lamsfond Lacroix
  • 1 bosje basilicum
  • peper en zout

Was en snijd de groenten.
Bak aan in een beetje boter en bevochtig met de lamsfond.
Kruid met peper en zout en laat circa 6 minuten koken.
Zorg dat de groenten heel blijven en krokant zijn.
Bak de lamsribbetjes in de hete oven gedurende 10 tot 15 minuten op 240 °C.
Haal de gebakken ribbetjes uit de ovenschaal en bedek met aluminiumfolie.
Maak het braadvocht los met het vocht van de primeurgroenten.
Zeef de saus en voeg net voor het opdienen al kloppend de rest van de boter toe, dan de basilicum.
Direct serveren.

Bron: Smulweb

Terug