Pittige wokroll met babi pangang en atjarsalade

pittige_wokroll (2K)

  • 400 g varkensvleesreepjes
  • 1 pakje Conimex Mix voor Babi Pangang
  • 1 theel. sambal oelek
  • wokolie
  • 2 komkommers
  • 600 g nasigroenten
  • 1 potje atjar tjampoer
  • 2 eetl. sesamolie
  • 1 pak wokrolls

Meng in een kom de vleesreepjes met de marinademix (uit het pakje), de sambal en 4 eetlepels olie.
Snijd de komkommers in dunne halve plakjes, bestrooi met wat zout en laat in een vergiet uitlekken.
Verhit een wok en wok de vleesreepjes ca. 5 minuten.
Verwarm in een klein steelpannetje al roerende 3 dl water en de sausmix (uit het pakje).
Breng de saus al roerende aan de kook en laat ca. 1 minuut doorkoken.
Meng de plakjes komkommer met de atjar (en het vocht), de sesamolie en naar smaak wat zout & peper.
Verwarm de wokrolls volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Schep de vleesreepjes en wat van de komkommersalade op de wok roll, rol ze op.
Serveer met de warme saus en de rest van de komkommersalade er apart bij.

Op tafel
Zet sambal badjak voor de extra pit erbij.

Lekker anders kan ook
Vervang de vleesreepjes door reepjes kip of kalkoen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Maleise kipsaté met ketjap-limoensaus en Gemberyoghurt met cashewnoten toe.

Bron: Conimex

Terug