Varkenshaas met dragon-peperboter

varkenshaas met dragon-peperboter (3K)

  • 2 varkenshaasjes (à 250 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. zonnebloemolie
  • 3 eetl. teriyakisaus
  • 1 eetl. abrikozenjam
  • 50 g boter (zachte)
  • 1 eetl. dragon (verse, fijngesneden)
  • 1 eetl. groene pepertjes (potje)
  • snufje peper (versgemalen)
  • huishoudfolie

Pel de knoflook en pers hem boven de olie uit.
Roer er de teriyakisaus, de jam en peper naar smaak erdoor.
Leg het vlees in een lage passende schaal en schenk de marinade erover.
Marineer het vlees minimaal 30 minuten afgedekt in de koelkast.
Roer de boter met de dragon en de pepertjes door elkaar en vorm er met behulp van een stukje huishoudfolie een rolletje van.
Snijd de boter met een scherp mes in dunne plakjes.
Rooster de varkenshaasjes op het rooster boven de gloeiende barbecue in ± 10 - 12 minuten mooi bruin en gaar.
Neem het vlees van de barbecue en laat het even rusten.
Snijd het in plakjes en serveer met de dragon-peperboter.
Lekker met een gepofte aardappel en een bonensalade.

Bron: Vlees.nl

Terug