Aardappelsalade met ui en krokant uitgebakken spek

aardappelsalade (2K)

  • 1 kg vastkokende aardappels, geschild en in plakjes gesneden
  • 1 fijngesneden witte ui
  • 1 fijngesneden rode ui
  • 4 fijngesneden lente-uitjes
  • 4 eetl. mayonaise
  • 3 eetl. slagroom
  • 1 eetl. mosterd
  • 150 g ontbijtspek
  • zout en versgemalen peper

Kook de aardappelplakjes ca. 10 minuten in water met zout.
Giet ze daarna af en laat ze afkoelen en zet ze weg tot gebruik.
Meng de mayonaise met room, mosterd en de 3 soorten ui.
Meng ook de aardappelplakjes erdoor en breng de salade op smaak met peper en zout.
Zet het geheel afgedekt in de koelkast en laat de smaken een half uurtje intrekken.
Bak in de tussentijd de plakjes ontbijtspek krokant in een droge koekenpan.
Laat ze daarna uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
Haal de salade uit de koelkast en verdeel deze over de borden.
Laat deze even op kamertemperatuur komen en serveer de salade daarna met het krokante spek.

Wijnadvies
Syrah rosé, Cercle de la Grappe, Pays d’Oc, Frankrijk

Succestip
Ook lekker als u de aardappels niet helemaal af laat koelen en de salade lauwwarm serveert.

Bron: Spar Succes recepten

Terug