Gevulde komkommer met gehakt en geraspte kaas

gevuldekomkommer (2K)

  • 2 komkommers
  • 350 g gemengd gehakt
  • 1 ei
  • 2 à 3 eetl. paneermeel
  • 1 fijngesneden ui
  • 10 fijngehakte champignons
  • 100 g fijngesneden gekookte ham
  • 1 eetl. gehakte peterselie
  • 6 eetl. geraspte kaas
  • zout en versgemalen peper
  • 1 zak duchesse aardappeltjes (diepvries)
  • 20 g boter
  • 1 eetl. olie

Schil de komkommers en snijd ze overlangs over de helft.
Verwijder met een lepeltje de zaadlijsten en bestrooi de helften met wat zout.
Snijd deze nog twee maal over de helft zodat u 8 gelijke stukken krijgt en laat deze afgedekt met plasticfolie 15 minuten staan.
Giet het vrijgekomen vocht er af en leg de uitgeholde komkommerschuitjes op een bakplaat bedekt met vetvrij papier.
Meng vervolgens het gehakt in een ruime kom met ei, ui, champignons, gekookte ham, peterselie en kaas.
Voeg wat paneermeel toe als het mengsel te nat is.
Breng het geheel op smaak met peper en zout.

Vorm nu 8 gelijke ballen van het gehaktmengsel en vul hiermee de komkommerschuitjes.
Bestrooi deze met de overige paneermeel en verdeel hierover de boter.
Zet de komkommerschuitjes in een ovenschaal en plaats deze ca. 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200º C.

Bak in de tussentijd de aardappelrozetjes, in twee of 3 keer, in hete olie goudbruin en gaar.
Laat de aardappeltjes uitlekken op keukenpapier en houd ze warm in de oven tot gebruik.
Haal de gevulde komkommer uit de oven en plaats deze op voorverwarmde borden.
Serveer deze samen met de aardappelrozetjes.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon, Huiswijn, Chili

Succestip
Dit gerecht kunt u ook van tevoren bereiden en later in de magnetron opwarmen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug