Roerbak met biefstuk

  • 300 g kogelbiefstuk, in dunne plakjes
  • 250 g broccoli, in kleine stukjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 ui, in grove flinters
  • 1 knoflookteen uit de knijper
  • 1 cm verse gember, fijngesneden
  • 3 eetl. oestersaus
  • 2 eetl. sesamolie
  • 3 eetl. sherry
  • 3 eeti. lichte sojasaus
  • 4 eetl. olie

Meng de biefstuk met de oestersaus, sesamolie en knoflook.
Verhit de olie in een wok op je hoogste vuur, voeg de groenten en gember toe en roerbak 2 minuten.
Doe de sherry, soja en 4 eetlepels water erbij, dek af en zet het vuur laag.
Laat vier minuten garen.
Haal dan het deksel weg en zet het vuur weer hoog.
Wacht tot het vocht bruist en doe de biefstuk in de pan.
Meng met twee spatels tot de rauwe kleur van het vlees verdwenen is.
Eet met rijst, met stokjes.

Bron: Onno Kleyn & Karin Luiten

Terug