Varkenshaas met sinaasappelsaus

varkenshaas5 (2K)

  • 500 g varkenshaas
  • zout,/li>
  • versgemalen peper
  • 25 g roomboter
  • 2 eetl. sinaasappelschil in dunne reepjes gesneden
  • uitgevliesde sinaasappelpartjes van 2 sinaasappels
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetl. vleesjus (Maggi)
  • 400 g. sperziebonen + 25 g boter
  • 1 pak notenrijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en houd deze warm tot gebruik of verwarm deze later in de magnetron.
Maak de boontjes schoon en kook ze beetgaar in water met wat zout.
Giet ze daarna af en schud ze op met een klontje roomboter.
Houd deze warm tot gebruik of verwarm ze later weer op het vuur.
Verdeel de varkenshaas in 12 gelijke stukken en druk deze een beetje plat en kruid ze met peper en zout.
Bak het vlees vervolgens in de rest van de roomboter aan beide zijden goudbruin en gaar.
Zet ze weg tot gebruik.
Snijd daarna met een dunschiller de schil van 2 sinaasappels zeer dun af (zonder wit) en snijd deze in zeer dunne reepjes.
Snijd vervolgens het wit van de sinaasappel en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
Houd deze apart tot later gebruik.
Voeg de sinaasappelschilletjes en het sinaasappelsap bij de braadjus en laat dit even meewarmen.
Voeg daarna de vleesjus toe en laat het geheel licht inkoken.
Leg de varkenshaasstukjes vervolgens in de saus en laat ze even zachtjes meestoven.
Voeg op het laatste moment de sinaasappelpartjes toe aan de saus zodat ze niet stukkoken.
Verdeel het vlees met de saus over de voorverwarmde borden en serveer met de rijst en de boontjes.

Wijnadvies
Cotes du Rhone Villages, Frankrijk

Succestip
Ook lekker als u aan de saus een glaasje sinaasappellikeur toevoegt (Cointreau of Grand Marnier Rouge).

Bron: Spar Succes recepten

Terug