Warme perziken met perzikenroomijs

warmeperzikken (2K)

  • 4 grote perziken
  • 1 eetl. citroensap
  • sap van 1 sinaasappel
  • 25 g roomboter
  • 4 theel. suiker
  • 1 glaasje perziken vruchtenwijn
  • 2 eetl. geroosterd amandelschaafsel
  • 8 bolletjes perzikenijs (Pèche Melba)
  • topjes verse munt om te garneren

Snijd de perziken kruislings in met een scherp mesje en dompel ze een halve minuut onder in kokend water.
Spoel ze daarna direct af onder ijskoud water.
Verwijder vervolgens de schil, halveer de vruchten en verwijder de pit.
Smelt vervolgens de boter, zonder te kleuren en voeg hier suiker, citroensap en sinaasappelsap aan toe.
Breng het geheel aan de kook en laat het vocht tot de helft inkoken.
Voeg de halve vruchten toe en laat ze goed warm worden.
Voeg daarna de perzikenvruchtenwijn toe en laat het geheel op matig vuur inkoken tot de vloeistof stroperig begint te worden.
Verdeel de ijsbolletjes over de borden en leg er per persoon 2 vruchtenhelften naast.
Giet vervolgens de saus er over de borden en bestrooi het geheel met geroosterd amandelschaafsel.
Garneer daarna met munttopjes.

Wijnadvies
IJskoud geserveerde perziken vruchtenwijn (Stassen)

Succestip
Ook lekker met nectarines i.p.v. perziken!

Bron: Spar Succes recepten

Terug