Gevulde aardappelen

voor 2 personen

  • 4 grote aardappelen
  • 4 takjes peterselie
  • 1 kleine ui
  • 150 g rundersaucijsjes
  • 1½ dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 eetl. paneermeel
  • ½ dl bouillon

Schil de aardappelen en hol ze met een mes uit tot een 'bootje'.
Kook de aardappelen 10 minuten in een bodempje water.
Was de peterselie en knip het klein.
Maak de ui schoon en snijd hem heel fijn.
Verwijder het vel van de saucijsjes en doe het vlees in een kom.
Meng de peterselie, de ui, 1 - 2 eetlepels gezeefde tomaten en het paneermeel door het vleesmengsel.
Schenk de rest van de gezeefde tomaten en de bouillon in een pan.
Schik de voorgekookte aardappelen erin en vul de holtes met het vleesmengsel.
Laat de aardappelen met de vulling met een deksel op de pan in ca. 25 minuten gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met andijviesalade met pestodressing.

Bron: Voedingscentrum

Terug