Beenham met appel

  • 1 beenhammetje (slager of supermarkt, ca. 500 g)
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 appels
  • 1 theel. rozemarijn
  • 2 dl droge witte wijn
  • 1 eetl. vloeibare margarine

Warm de oven voor op 175 °C.
Leg de ham in een ovenvaste schaal.
Maak de uien schoon en snijd ze in snippers.
Snijd de knoflook in stukjes.
Schil de appels en snijd ze in blokjes.
Schik de ui, knoflook en appel om de ham en verdeel de rozemarijn er over.
Schenk de wijn erbij en verdeel de margarine erover.
Dek de schaal af.
Laat de ham in ca. 40 minuten gaar worden
Verwijder de laatste 10 minuten het folie of de deksel om de ham bruin te laten kleuren.
Bewaar een deel van de ham afgedekt in de koelkast tot morgen.

Menusuggestie
Lekker met sperzieboontjes en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug