Spaghetti met mosselsaus

voor 6 personen

  • 500 g spaghetti
  • 200 g uien
  • 3 tenen knoflook
  • 2 eetl. boter
  • 3 potten mosselen
  • 1 l gezeefde tomaten
  • 2 dl slagroom
  • ⅛ l droge port of vlees bouillon
  • 2 - 3 eetl. allesbinder
  • witte peper, zout, snufje suiker
  • 2 eetl. tomatenketchup

Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met zout.
Pel de uien en de knoflook.
Snipper de uien heel fijn.
Verwarm de boter en smoor de ui glazig.
Pers de knoflook uit boven de ui en smoor het mee.
Laat de mosselen uitlekken in een zeef.
Giet de tomaten, de room en de port of bouillon bij de uien breng het geheel aan de kook.
Bind de saus met de allesbinder tot de gewenste dikte.
Verwarm de mosselen in de tomatensaus en breng het gerecht op smaak met zout, peper, de ketchup en de suiker.
Giet de spaghetti af, laat haar schrikken onder koud water en geef haar apart bij de saus.

Serveertips
Lekker met een salade.
De saus wordt nog lekkerder als ze wordt verfijnd met kruiden, zoals peterselie of basillicum.

Bron: Smulweb



Terug