Chinese gehaktballetjes

voor 2 personen

  • 1 boterham zonder korst
  • halfvolle melk
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel
  • 150 g mager rundergehakt
  • 1 eetl. ketjap
  • 1 eetl. olie
  • 1 paprika
  • 100 g taugé
  • 50 g rundertartaar, rauw

Week het brood in wat melk.
Pers het teentje knoflook uit boven een kom.
Schil het stukje gember en rasp het boven de kom.
Voeg het geweekte brood toe met het gehakt, de ketjap en wat peper.
Meng alles goed door elkaar en vorm er 6 balletjes van.
Bak de gehaktballetjes in de hete olie bruin.
Maak de paprika schoon en snijd hem in repen.
Doe de paprika bij het vlees met wat water en ketjap en stoof het geheel in 10 minuten gaar.
Warm de laatste minuut de taugé mee.

Menusuggestie
Lekker met savooiekool bestrooid met gehakte pinda's en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug