Gembersiroop

  • 300 gr gemberwortel, geschild
  • 2 kg suiker
  • 1 ½ l water
  • 2 eetl. citroenzuur

Rasp de gember.
Breng het water met de suiker aan de kook.
Voeg als de suiker is opgelost de gember toe en laat 20 minuten op uiterst laag vuur konfijten.
Neem de pan
van het vuur, leg het deksel op de pan en laat de siroop 24 uur staan.
Voeg het citroenzuur toe, roer goed en doe de siroop in schone glazen
flessen, sluit de flessen af en bewaar ze op een koele, donkere plaats.
I.p.v. raspen kunnen er ook bolletjes uit de gemberwortel worden gestoken.
Die moeten ca.45 minuten (afhankelijk van de grootte en de versheid van de gemberwortel) konfijten tot ze zacht en glazig zijn.
Het konfijten gebeurt dus in een oververzadigde suikerstroop.

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug