Hollandse kalfsgehaktballen

Kalfsgehaktballen (3K)

  • 500 g kalfsgehakt
  • 2 beschuiten
  • 5 cl melk (lauwwarme)
  • 1 sjalotje (fijngesnipperd)
  • 60 g boter (of margarine)
  • 1 ei (L)
  • snufje nootmuskaat
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • snufje zout
  • snufje peper

Verkruimel de beschuiten boven een kom met de melk.
Fruit het sjalotje met 10 g boter.
Voeg het gehakt, het sjalotje, het ei, de nootmuskaat, zout & peper aan het geweekte beschuitkruim toe.
Kneed het mengsel door elkaar en vorm hiervan 4 gehaktballen.
Verhit de overige boter in een hapjespan en bak de gehaktballen rondom goudbruin.
Laat ze afgedekt op zacht vuur in ± 25 minuten garen en voeg evt. tussentijds wat water toe.
Neem de ballen uit de pan.
Voeg tomatenpuree en wat warm water aan het braadvet toe.
Kook de jus kort, zeef hem en breng hem op smaak met zout & peper.
Lekker met gekookte aardappels en sperziebonen.

Bron: Vlees.nl

Terug