Macaronischotel met courgette

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 50 g zongedroogde tomaatjes in olie
  • 150 g rundertartaar
  • 1 eetl. olie
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 2 dl bouillon (van tablet)
  • 150 g volkoren macaroni

Maak de groente schoon.
Snijd de ui en de knoflook klein en de courgette in halve plakjes.
Bak het gehakt in een droge pan gaar en rul.
Fruit de knoflook mee.
Voeg de courgette toe en smoor de groente gaar.
Maak het op smaak met peper en een beetje zout.
Fruit de ui in de olie glazig.
Bak de tomatenpuree kort mee.
Verkruimel het pepertje er boven en voeg de tomaatjes en de bouillon toe.
Laat de saus zacht pruttelen.
Kook de macaroni in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Giet de macaroni af en schep de tomatensaus er door.
Schep het courgettemengsel in een schaal en verdeel de macaroni er over.

Bron: Voedingscentrum

Terug