Gehaktballetjes in mosterdsaus

voor 2 personen

  • 1 sjalot of stukje ui
  • 200 g rundertartaar
  • 2 eetl. mosterd
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1½ dl bouillon
  • 1 eetl. maïzena
  • 1 dl kookroom light
  • 1 bosuitje

Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Maak de tartaar aan met wat sjalot, peper, een beetje zout en 1 - 2 theelepels mosterd.
Vorm er kleine balletjes van.
Bak de gehaktballetjes in de hete margarine bruin.
Fruit de rest van de sjalot kort mee.
Voeg de rest van de mosterd toe met de bouillon.
Laat de gehaktballetjes 10 minuten sudderen.
Roer de maïzena glad met de kookroom en roer dit door de bouillon.
Laat de saus binden.
Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
Roer het bosuitje door de saus.

Menusuggestie
Lekker met groene kool en zilvervliesrijst.

Bron: Voedingscentrum

Terug