Gegrilde aardappelspiesjes

  • 20 nieuwe aardappeltjes van gelijke grootte
  • 1 teentje look
  • ca. 3 dl olijfolie
  • 1 eetl. Provençaalse kruiden
  • 1 takje verse dragon
  • peper
  • zout

Schrob de ongeschilde aardappeltjes goed schoon.
Kook ze vervolgens bijna gaar.
Snipper de dragon.
Meng in een ondiep ovenschaal de olie met de geperste look en de kruiden.
Rijg de aardappelen aan satéstokjes en laat ze vervolgens minstens 2 uur marineren in de kruidige olie.
Plaats de ovenschaal met de spiesjes nu onder de grill (ca. 10 minuten).
Draai ze af en toe en bedruip ze indien nodig met de marinade.
Laat de aardappelspiesjes even uitdruipen alvorens te serveren.

Tip 1
De marinade kan je nadien verwerken in een vinaigrette of gebruiken om een gerecht in te stoven.

Tip 2
Om verschroeien van de satéstokjes te voorkomen, laat je ze best 1 á 2 uur in water weken.

Velt, ecologisch leven en tuinieren

Terug