Penne met prei en Parmezaan

  • 2 preien, middeldik
  • 1 teen knoflook, geplet
  • 4 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. Thaise vissaus
  • 400 g penne of andere korte pasta
  • 10 - 15 blaadjes verse munt, fijngesneden
  • minstens 50 g vers geraspte Parmigiano Reggiano of Pecorino

Snijd de prei zo dun als mogelijk;
ik gebruik ook flink wat van het groen.
Was en droog hem als er dreiging is van zand.
Smoor de prei met de knoflook en 2 eetlepels water onder een deksel in de olijfolie zacht in een minuut of 8.
Laag vuur is wat je nodig hebt.
Voeg dan de vissaus toe.
Kook de pasta al dente in water met 10 gram zout per liter, pak er een kop kookwater af en doe in een vergiet.
Meng grondig met de prei en gebruik kookwater om het smeuïg te houden.
Voeg op het laatste de munt toe en een paar ferme draaien uit de pepermolen.
Geef de Parmigiano erbij.

Bron: Onno Kleyn

Terug