Spruitjes met chorizo

  • 600 g spruitjes
  • 750 g geschrapte krieltjes
  • 6 sjalotjes
  • 3 eetl. olijfolie
  • 350 g chorizo
  • ½ ltr. blik sperziebonen
  • tijm
  • zout, peper

Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
Snijd ook de krieltjes door midden.
Kook de krieltjes en de spruitjes ieder 5 minuten in water met wat zout.
Aardappeltjes en spruitjes goed uit laten lekken.
Pel de sjalotjes, snijd ze in kwarten en roerbak ze met de aardappeltjes 10 minuten in 3 eetlepels olijfolie.
Snijd de chorizo in dikke plakken en vervolgens in kwarten.
Laat de bonen uitlekken.
Schep chorizo, bonen en spruitjes bij de aardappeltjes.
Strooi er wat tijm en grof gemalen peper over en roerbak dit nog 2 minuten.

Bron: De Oude Muur

Terug