Hackepeter

  • 500 g rundvlees, 1 x door de gehaktmolen gedraaid
  • 1 grote ui, geraspt
  • 2 knoflooktenen uit de pers
  • 2 theel. gedroogde majoraan
  • zout & peper
  • 4 beschuitbollen
  • 1 ei, losgeklopt
  • olie om te bakken

Meng het vlees met ui, knoflook en majoraan en breng het op smaak met zout & peper.
Halveer de beschuitbollen en bestrijk de snijkanten met losgeklopt ei.
Verdeel het gehakt hierover (dit is dus een dikke laag).
Verhit wat olie in een koekenpan en bak de hackepeter op de gehaktkant goudbruin.
Zet het vuur laag en laat nog 5 minuten zachtjes bakken.
Draai de broodjes om, zet het vuur middelhoog en bak ze nog 2 minuten.
Serveer met cornichons (kleine, ingelegde augurkjes).

Receptuur: Tonny Leeflang - Wondergem ©

Terug