Varkenshaasje met salsa van rode ui

voor 2 personen

  • 2 rode uien
  • stukje gemberwortel (2 cm)
  • 1 eetl. olie
  • 1 eetl. sambal
  • 1 eetl. kappertjes
  • ½ eetl. citroensap
  • 1 kleine varkenshaasje
  • 1½ eetl. vloeibare margarine

Maak de uien schoon en snijd ze klein.
Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
Fruit de ui en de gember 5 minuten in de olie glazig.
Voeg de sambal toe.
Neem de pan van het vuur en roer er de kappertjes, het citroensap en wat zout door.
Laat de salsa afkoelen en een half uur staan om de smaken te laten intrekken.
Bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
Verwarm de margarine en bak hierin het vlees aan alle kanten bruin.
Braad het vlees in 15 - 20 minuten gaar.
Neem het vlees uit de pan.
Dek het met aluminiumfolie af en laat het 5 minuten rusten.
Snijd het varkenshaasje in dikke plakken en geef de salsa er bij.

Menusuggestie
Lekker met bloemkool en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum

Terug