Italiaanse pizzaburger

pizzaburger (2K)

  • 8 sneden witbrood, zonder korst
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 bollen mozzarella in dunne plakjes gesneden
  • 2 vleestomaten in dunne plakken gesneden
  • ⅓ rode, ⅓ gele, ⅓ groene paprika in dunne reepjes
  • 4 plakken gekookte ham
  • 1 theel. kappertjes
  • 1 bosje basilicum of 2 theel. gedroogde oregano
  • versgemalen zwarte peper en zout

Rol de witte boterhammen met een deegroller dun uit en snijd hieruit met een scherp mes ronde plakken ter grootte van een gebaksbordje.
Besprenkel de broodplakken aan een kant licht met olijfolie.
Leg vier plakken op een ovenplateau bedekt met vetvrij papier.
Leg hierop de mozzarella, gekookte ham, plakjes tomaat, basilicum of oregano, paprikareepjes en kappertjes.
Dek het geheel af met een plak mozzarella.
Leg daarop de overige broodplakken en druk deze goed aan.
Laat de Italian pizzaburger afgedekt met plasticfolie minstens 1 uur in de koelkast opstijven.
Bak ze daarna in een voorverwarmde oven op 200º C in 8 tot 10 minuten goudbruin.
Serveer meteen.

Wijnadvies
Chianti, Sensi, Toscane , Italië

Succestip
Mits goed ingepakt in plasticfolie zijn deze burgers goed in de diepvries te bewaren.
Leg ze dan meteen uit de diepvries zo’n 15 minuten op 150º C.
Serveer ze daarna meteen.

Bron: Spar Succes recepten

Terug