Originele Ierse lamsburger

lambburger (2K)

  • ¼ fijngesneden wittekool
  • 4 worteltjes in kleine blokjes gesneden
  • 2 eetl. roomboter
  • 8 bruine boterhammen zonder korst
  • 1 bakje tuinkers om te garneren
  • peper en zout

Hak het lamsvlees samen met het ei in de keuken-machine fijn.
Voeg vervolgens de knoflook, tomaatblokjes, peterselie of muntblaadje toe en hak ook dit fijn.
Kruid het mengsel met peper en zout en vorm er 4 bollen van.
Druk deze enigszins plat.
Bak daarna de lamsburger in een pan met teflonlaag in 1 eetlepel boter aan beide zijde goudbruin en bijna gaar.
Neem ze vervolgens uit de pan en houd ze in een oven warm tot gebruik.
Voeg vervolgens de overige boter toe aan de braadjus.
Bak hierin de sjalotten, wortel en kool snel om en om.
Rooster daarna de boterhammen in een broodrooster of in een droge koekenpan.
Verdeel 4 sneetjes over de borden en bedek deze met het groentemengsel.
Plaats hierop de lamsburgers.
Dek deze af met de overige sneetjes brood en snijd het geheel overlangs door.
Garneer met tuinkers.

Wijnadvies
Cabernet Sauvignon, Huiswijn Spar, Chili

Succestip
Serveer hierbij een saus van gezeefde tomaten.

Bron: Spar Succes recepten

Terug