Rommedoe in bladerdeeg

voor 10 personen

  • 20 plakjes diepvries bladerdeeg
  • 10 stuks Limburgerkaasjes a 100 g
  • 4 eierdooiers
  • 10 appels (Granny Smith)
  • 3 theel. olie
  • 18 eeetl. honing
  • 3 dl. witte wijn
  • 1 bosje munt

De oven voorverwarmen op 240 °C.
Het bladerdeeg uitgespreid op het werkblad ontdooien en met de deegroller iets dunner rollen.
Ieder rommedoeke op een plakje bladerdeeg leggen.
Hier weer een plakje bladerdeeg opleggen, randen met losgeroerde eierdooier instrijken en stevig vast aandrukken.
Het geheel met losgeroerde eierdooiers bestrijken en de pakketjes in de voorverwarmde oven ongeveer tien minuten bakken.
De appels schillen en in partjes verdelen.
De olie in een anti-aanbak koekepan verhitten en de appelpartjes even aanbakken.
De honing toevoegen en laten smelten en het geheel met wijn afblussen.
De bladerdeegpakketjes in het midden van voorverwarmde borden leggen en de appelpartjes met wat vocht rond de pakketjes scheppen en met munt garneren.

Bron: Kookclub
Gepubliceerd door: Bert Allers in Kook Jij

Terug