Turkseburger

turkeyburger (2K)

  • 400 g kalkoenfilet
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 fijngesneden sjalotje
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 theel. paprikapoeder
  • zout en versgemalen peper
  • 1 eetl. paneermeel
  • 4 witte, ronde broodjes
  • 1 eetl. olie
  • 100 g veldsla of gemengde sla
  • 4 eetl. knoflooksaus
  • 1 eetl. roomboter

Snijd de kalkoenfilet in dunne repen en snijd deze daarna in kleine blokjes.
Hak deze vervolgens zo fijn mogelijk.
Meng het ei er door en kruid het kalkoengehakt met peper, zout, paprikapoeder, knoflook en een sjalotje.
Is het gehaktmengsel te nat, voeg dan paneermeel toe.
Verdeel het gehakt vervolgens over 4 balletjes en druk deze plat.
Bak de burgers daarna in een pan met teflonlaag in olie aan beide zijden goudbruin en gaar.
Snijd broodjes door en rooster ze goudbruin in een pan.
Besmeer ze vervolgens met roomboter.
Beleg de onderste helft van de broodjes met sla of veldsla en knoflooksaus.
Leg hierop de kalkoenburgers en schep hierover nog wat saus.
Plaats het kapje er op en serveer meteen.

Wijnadvies
Rosado, Castillo de Moral, Valdepeñas, Spanje

Succestip
Ook lekker met piccalilly in plaats van knoflooksaus.

Bron: Spar Succes recepten

Terug