Gebraiseerde venkel

  • 4 venkelknollen
  • ½ l kippenbouillon
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 50 g gerookt spek
  • 25 g bloem
  • zout
  • peper
  • 150 g boter

Schil de ui en maak de wortel schoon.
Snijd ze beide in brunoise (kleine blokjes).
Smelt 100 gram boter in een pan, voeg de groenten toe en en sauteer ze.
Als ze bruin zijn, voegen we tomatenpuree en bloem toe, roeren goed en sauteren nog even totdat de bloem bruin wordt.
Voeg dan de bouillon toe en breng de saus op smaak en laat ze zachtjes 20 minuten koken.
Maak ondertussen de venkel schoon, snij de knollen in vieren en was ze.
Blancheer ze 2 minuten in kokend water en spoel ze onder de koude kraan af.
Snij het spek in kleine juliënne (reepjes).
Smelt de rest van de boter in een pan en sauteer hierin het spek, zonder dat het droog wordt.
Doe het spek met het vocht in een ovenvaste schaal.
Leg hierop de stukken venkel.
Passeer de saus door een zeef en schenk ze over de venkel.
Zet de schaal 35 minuten in een oven van 220 °C.

Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug