Hamburger origineel

hamburger_original (2K)

  • 500 g rundergehakt of tartaar
  • zout en versgemalen peper
  • 1 losgeklopt ei
  • 1 eetl. olijfolie om in te bakken
  • 4 witte sesambollen
  • 4 theel. mayonnaise
  • 4 eetl. dungesneden ijsbergsla
  • 2 theel. gladde mosterd
  • tomatenketchup
  • 4 in dunne plakken gesneden augurk
  • 1 grote ui in ringen gesneden
  • 4 plakken tomaat

Maak het rundergehakt of tartaar aan met ei en breng het gehaktmengsel op smaak met peper en zout.
Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en maak er platte schijven (hamburgers) van.
Snijd vervolgens de sesambollen door en rooster ze met de zachte binnenkant naar onder in een pan.
Bak daarna de hamburgers in een pan met teflonlaag in 1 eetlepel olijfolie krokant.
Zorg dat ze niet te gaar worden anders wordt het vlees droog.
Bestrijk de sesambollen aan de binnenzijde met mayonnaise en strooi over het onderste deel van het broodjes de ijsbergslareepjes.
Beleg deze daarna met de augurk en tomaat en plaats hierop de hamburgers.
Bestrijk deze met de mosterd en leg daarbovenop de uienringen.
Plaats de bovenzijde van het broodje er bovenop en serveer de hamburgers met de ketchup apart.

Succestip
Ook lekker als de hamburgers worden geroosterd op de barbecue.

Bron: Spar Succes recepten

Terug