Maaltijdslaatje met kip

maaltijdslaatje (2K)

  • 1 kip
  • ½ komkommer
  • 2 preiwitten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 sinaasappelen
  • 1 bakje waterkers
  • 50 g pinda's
  • ½ krop sla
  • 0.2 dl yoghurt (mager)
  • 6 eetl. citroensap
  • 5 cl olijfolie (extra vierge)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. peterselie (fijngehakt)
  • peper en zout

Braad de kip gedurende 1 uur in de oven.
Laat de gebraden kip 15 minuten staan alvorens ze te snijden.
Verwijder het vel, haal het vlees van de botjes en snijd in stukjes.
Snijd de komkommer in plakjes, verdeel de prei in dunne ringetjes.
Snijd de bleekselderij in staafjes en verdeel de sinaasappelen in partjes.
Maak de waterkers schoon.
Meng het vlees en de groenten met de pinda's.
Meng de yoghurt met het citroensap en de olie.
Voeg de fijngesnipperde knoflook toe en breng verder op smaak met peper en zout.
Giet de saus over de salade en meng voorzichtig.
Serveer goed gekoeld op een bedje van kropsla.

Bron: KIP lekker

Terug