Runderfiletspiesjes met champignons en paprika's

runderfiletspiesjes (2K)

  • 600 g runderfilet (ossenhaas)
  • 2 uien
  • 4 sneetjes spek (gezouten)
  • 1 paprika (rood)
  • 1 paprika (groen)
  • 1 Spaans pepertje (piment)
  • 125 g champignons
  • 40 g boter (geklaard)
  • 5 eetl. Cognac
  • 4 eetl. ketchup
  • peper
  • zout

Het spek in plakjes van 1 centimeter dik snijden.
De runderfilet in blokjes van 3 centimeter snijden en, afgewisseld met stukjes spek, aan brochettepennen rijgen.
Kruiden met zout & peper.
De uien schillen en in ringen van 1 centimeter dik snijden.
De paprika's wassen, in twee snijden, de zaadlijsten verwijderen en in blokjes van 1 centimeter verdelen.
De Spaanse peper in ringetjes snijden.
De champignons reinigen en in schijfjes snijden.
De geklaarde boter smelten in een pan met een dikke bodem en het vlees aan alle kanten aanbraden op hoog vuur.
Het vuur lager zetten en nog 2 minuten bakken onder gesloten deksel.
Het vlees uit de pan halen en warm houden op een schotel bedekt met een vel aluminiumfolie.
In de braadjus de uiringen bakken.
Wanneer de ui gebruind is de overige groenten toevoegen.
Op een zacht vuur laten sudderen gedurende 3 minuten.
Op smaak brengen met zout.
Deglaceren met de Cognac, ketchup erdoor roeren en 1 minuut laten doorwarmen.
De groentefondue in een verwarmde schaal scheppen en er de spiesjes opleggen.
Dadelijk opdienen met risotto of een groen slaatje.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug