Kiemeh

Gemalen rundvlees en kikkererwten op rijst

  • 500 g geweekte kikkererwten
  • 500 g runderlapjes of biefstuk in kleine stukjes gesneden
  • 2 fijn gesneden uien
  • 2 klein gesneden aardappelen
  • 200 g dikke Turkse tomatenpuree of 400 g normale tomatenpuree
  • witte peper
  • zwarte peper
  • nootmuskaat
  • kerrie
  • kardemom
  • kaneel
  • gedroogde gemalen limoen
  • zout

Breng de kikkererwten, de runderlapjes, de uien en de aardappelen in een pan aan de kook.
Schep eventuele schuimvorming eraf.
Daarna de deksel op de pan en het geheel op een zacht vuur in ongeveer 2 uur gaar laten worden.
Haal de pan van het vuur en stamp het geheel tot een moes.
Voeg de kruiden toe (de hoeveelheden naar eigen smaak).
Voeg als laatste de tomatenpuree toe.
Meng alles goed door.
Warm het geheel ongeveer 20 minuten weer op, zodat de smaak goed doortrokken is.

Serveertip
Serveren met basmatirijst.

Bron: Smulweb

Terug