Tuinbonen met rundergehakt

  • 350 g tuinbonen (gedopt)
  • 3 eetl. zonnebloemolie
  • 1 theel. tijm
  • 600 g rundergehakt
  • nootmuskaat
  • kruidnagelpoeder
  • cayennepeper
  • kaneel
  • 2 eieren
  • sap van halve citroen
  • peterselie
  • zout & peper

In een pan 1 eetlepel olie en 1 dl water doen en verwarmen.
De bonen, peper en zout en wat tijm toevoegen en koken tot de bonen zacht zijn.
Intussen in een pan 2 eetlepels olie verwarmen en het gehakt door de niet al te hete olie roeren.
De specerijen en zout & peper toevoegen en zoveel water dat het gehakt net onderstaat.
Koken tot het vlees gaar is en al het water opgenomen.
De bonen en het vlees mengen, de eieren toevoegen en goed roeren tot ze gestold zijn.
Alles in een schaal doen en laten afkoelen.
Op smaak brengen.
Met citroensap besprenkelen en opdienen met verse peterselie.

Bron: Atalanta
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug