Gefrituurde asperges in een kokosjasje met varkensvleesreepjes in babi pangang saus

frituur_asperge (3K)

  • 20 beetgaar gekookte asperges,
    goed uitgelekt en afgedroogd.
  • 3 eetl. bloem
  • 2 losgeklopte eieren
  • 200 g geraspte kokos vermengd met 1 snufje koenjit
  • peper en zout
  • arachide olie om in te bakken
  • 400 g ongekruide varkensvleesreepjes
  • 1 zakje Babi Pangang saus

Droog de asperges goed af en wentel ze door de bloem.
Klop de overtollige bloem af en haal ze dan door het losgeklopte ei.
Bedek de asperges daarna met de geraspte kokos.
Kruid de varkensvleesreepjes met peper en zout en bak ze met wat olie lekker krokant.
De saus volgens de bereidingswijze op de verpakking maken en deze warm houden.
Vlak voor het serveren de asperges (niet te veel tegelijk) goudbruin en krokant bakken in arachide olie.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Elke portie in de oven warm houden tot alle porties zijn gebakken.
Schep dan de asperges, het vlees en de saus op voorverwarmde borden.

Wijnadvies
Sauvignon Blanc, Cercle de la Grappe, Pays d Oc, Frankrijk

Succestip
Serveer met komkommersalade en kroepoek.

Bron: Spar Succes recepten

Terug