Ratatouille met Provençaalse kip

Was de aubergine en de courgette, snijd ze in stukken en strooi er zout over.
Maak de paprika schoon en snijd deze in stukjes.
Pel de ui en de knoflook.
Snipper de ui grof en hak de knoflook fijn.
Maak de tomaten schoon en snijd deze in stukken.
Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi deze met peper en zout naar smaak.
Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook zachtjes aan.
Schep de blokjes kip erdoor en bak ze op matig hoog vuur lichtbruin.
Dep de aubergine en courgette met keukenpapier droog.
Schep de aubergine, courgette, paprika en tomaat door de kip en strooi de chilipoeder en de Provençaalse kruiden erover.
Doe het deksel op de pan en smoor de groeten zachtjes gaar.
Neem, als de groente erg veel vocht loslaat na een kwartier het deksel van de pan en laat het vocht verdampen.
Lekker met stokbrood of rijst.

Terug