Pastel de almendras, Amandeltaart

  • 15 cl extra vergine olijfolie, plus extra voor het invetten van de vorm
  • 175 g lichtbruine suiker
  • 4 middelgrote eieren
  • 175 g blanke amandelen, gemalen (van alles wat; fijn, middelfijn en grof)
  • 100 g tarwebloem, gezeefd

Verwarm de oven voor op 180 °Celcius.
Klop met een foodprocessor, mixer of met de hand de olijfolie met de suiker en de eieren luchtig (10 - 15 minuten op middelhoge snelheid).
Schep er nu voorzichtig, op 2 handjes na, de amandelen door en alle gezeefde bloem.
Meng het snel, zorg dat je de lucht er niet uitklopt.
Schenk het in een ingevette taartvorm van 26cm doorsnede, strooi de achtergehouden amandelen erover en zet de taart 15 tot 20 minuten in de oven of tot hij stevig en goudbruin is.
Neem hem uit de oven en laat hem afkoelen op een rooster.

Een tip die wordt gegeven bij het recept is om de amandelen te weken in kokend water, om zo de schilletjes te verwijderen.
Op deze manier hebben de amandelen meer smaak dan de blanke amandelen die je kant-en-klaar koopt, maar echt nodig is het niet.

Bron: Bianca

Terug