Voorjaarsrijst

voorjaarsrijst (4K)
Romige groenterisotto met ham voor 2 personen
  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 200 g ham (dikke plak)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 9 dl kippenbouillon (van een tablet)
  • 150 g diepvries tuinerwtjes
  • 1 pakje Boursin knoflook en fijne kruiden 150 g

Pel en snipper de ui.
Snijd de tomaten en bleekselderij in stukjes en de ham in blokjes.
Verhit de olijfolie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui zachtjes glazig.
Schep de risottorijst erdoor en bak deze al omscheppend tot de korrels glanzen.
Voeg een flinke scheut bouillon toe en laat de rijst zachtjes pruttelen.
Voeg steeds weer een scheut bouillon toe als de rijst het vocht heeft opgenomen en roer regelmatig.
Kook de risotto zo zachtjes gaar.
Schep na ca. 10 minuten koken de tomaat, bleekselderij, tuinerwtjes en ham door de risotto en kook de risotto in nog ca. 10 minuten beetgaar.
Schep de Boursin erdoor en warm de risotto nog 2 à 3 minuten zachtjes door.

Tips
Serveer er een frisse tomaat-rucolasalade bij.
Risotto hoort na het bereiden nog een beetje vloeibaar te zijn, maar de korrels moeten wel beetgaar zijn.
In plaats van ham kun je ook reepjes (gare) kipfilet toevoegen.
Strooi naar smaak wat versgeraspte Parmezaanse kaas over de risotto.

Bron: Lekker Doen

Terug