Lamsbout met nieuwe krielaardappeltjes en Zaanse mosterdjus

lamsbout5 (3K)

  • 1 lamsbout (zonder bot)
  • 100 g boter
  • 4 eetl. slaolie
  • 1½ kg krielaardappels (nieuwe, geschrapt)
  • zout
  • peper
  • ¼ l bouillon
  • 3 eetl. mosterd (Zaanse)
  • braadslede

Laat het vlees in ca. 30 minuten op kamertemperatuur komen.
Verwarm de oven voor op 220 °C.
Dep de lamsbout droog met keukenpapier.
Leg hem in een braadslede, verdeel de boter erover en giet er de olie op.
Leg de aardappeltjes ernaast.
Schuif de braadslede in het midden van de hete oven.
Temper de oven na 15 minuten tot 180 °C en laat de lamsbout nog ca. 30 minuten braden; het vlees is dan nog rosé van binnen.
Bedruip het vlees tijdens het braden om de 10 minuten met het braadvocht en schep de aardappeltjes geregeld om.
Neem de braadslede uit de oven, verpak de lamsbout in aluminiumfolie.
15 - 20 Minuten rusten.
Schep de aardappeltjes uit de braadslede en houd ze warm.
Voeg de bouillon aan het braadvet in de slede toe.
Roer de aanbaksels op de bodem van de braadslede los met een vork en breng de jus aan de kook.
Roer de mosterd erdoor.
Breng de jus op smaak met zout & peper.
Snijd de lamsbout in niet te dunne plakken.
Lekker met jonge voorjaarsgroenten zoals peultjes, worteltjes en lente-uitjes, kort gekookt en afgemaakt met een klontje boter en wat fijngehakte kervel.

Bron: Vlees.nl

Terug