Lamsragout

voor 2 personen

  • 200 g lamsvlees van de bout
  • 1 plakje rauwe ham
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 worteltjes
  • 1 eetl. olie
  • 1 dl gezeefde tomaten (pak)
  • 1 dl rode wijn
  • 1 gedroogd chilipepertje

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met peper en een beetje zout.
Snijd de ham klein.
Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
Maak de worteltjes schoon en snijd ze in plakjes.
Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het vlees bruin.
Bak de ui, de knoflook en de worteltjes kort mee.
Voeg de rauwe ham toe.
Doe de gezeefde tomaten, de rode wijn en het pepertje erbij.
Stoof het vlees met een deksel op de pan in 45 minuten gaar.

Menusuggestie
Lekker met venkel en volkorenmacaroni.

Bron: Voedingscentrum

Terug