Kalfsfricandeau met zuidvruchten

  • 250 g kalfsfricandeau
  • 50 g boter
  • 1 dl sinaasappelsap
  • 1 theel. bouillonpoeder
  • 1 eetl. gembersiroop
  • 6 abrikozen (gedroogd)
  • 8 dadels
  • 10 kersen (zonder pit uit pot)
  • ½ eetl. aardappelmeel
  • 4 muntblaadjes
  • snufje zout
  • snufje peper

Wrijf de fricandeau in met wat peper.
Smelt de boter en braad de kalfsfricandeau gaar (rose) in circa 40 minuten en laat ze 10 minuten, afgedekt met folie, rusten.
Snijd ze vervolgens met een scherp, niet gekarteld mes in plakken en houd ze warm.
Breng in een pan sinaasappelsap, 1 deciliter water met de bouillonpoeder, gembersiroop en de abrikozen aan de kook.
Laat het geheel circa 10 minuten zachtjes koken.
Snijd intussen de dadels open en verwijder de pitten.
Voeg de dadels en kersen aan de abrikozen toe.
Verwarm dit nog circa 2 minuten zachtjes.
Roer in een kopje het aardappelmeel met 1 eetlepel koud water tot een glad papje voeg het al roerende aan de vruchtensaus toe.
Blijven roeren tot de saus gebonden is.
Op smaak brengen met zout & peper.
Saus op de warme borden scheppen.
De plakken fricandeau dubbelvouwen en op de saus leggen.
Garneren met een toefje munt.
Lekker met witlof omwikkeld met ham, spruitjes even gebakken met reepjes bacon en aardappelkroketjes.

Bron: Vlees.nl

Terug