Pasta met gehaktballetjes, rucola en Parmezaanse kaas

  • 1 ui
  • 100 g rucola
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 400 g spaghetti
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetl. Italiaanse kruiden
  • 450 g rundergehakt
  • 1 zak Bertolli Pastasaus Kruidig

Pel en snipper de ui.
Was de rucola en laat het in een vergiet goed uitlekken.
Kruid het gehakt met peper en zout, en draai er balletjes van.
Rasp de kaas.
Kook in een pan ruim water de spaghetti ¿al dente¿ (beetgaar) volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verwarm de vloeibare margarine in een koekenpan en fruit hierin zachtjes de ui.
Pers er dan het teentje knoflook boven uit, doe de Italiaanse kruiden en de gehaktballetjes in de pan en bak dit enkele minuten, tot de gehaktballetjes mooi bruin zijn.
Voeg de pastasaus aan het gehakt toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen.
Schep 2 minuten voor het einde van de kooktijd de rucola er doorheen.

Serveertip
Schep de spaghetti op borden met de saus erop.
Garneer het gerecht met wat Parmezaanse kaas.

Bron: Smulweb

Terug