Witlof pastasalade met sinaasappels

voor 2 personen

  • 250 g (verse) pasta (tagliatelle)
  • 2 stronkjes witlof in reepjes
  • 2 sinaasappels, in partjes (liefst tussen de vliesjes gesneden)
  • 1 eetl. fijngesneden dragon
  • 2 eetl. fijngeknipte bieslook
  • zout
    • voor de sinaasappeldressing
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. sinaasappelsap
  • 1 eetl. citroensap
  • ½ theel. grove mosterd
  • 1 theel. vloeibare honing
  • zout & peper naar smaak

Breng een ruime pan met water en wat zout aan de kook en kook hierin de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.
Giet de pasta goed af.
Spoel de pasta in een vergiet onder stromend water en laat de pasta goed uitlekken.
Meng voor de sinaasappeldressing alle ingrediënten en schenk de dressing over de pasta in een schaal.
Meng de witlofreepjes en partjes sinaasappel erdoor.
Garneer met (verse) groene kruiden.
Dien de pastasalade direct op.

Bron: Odin recepten

Terug