Gele rijst met Mexicaanse kip

gele_rijst_kip (2K)

  • 1 pak gele rijst, (bijv. Lassie)
  • 2 eetl. olijfolie
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 200 g tomaten, in blokjes
  • 1 blik chilibonen (à 400 g)
  • ½ kippenbouillonblokje, verkruimeld

Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water en zout.
Verhit intussen de olie in een hapjespan en bak hierin de kip in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de ui en knoflook aan de kip toe en fruit deze ca. 2 minuten op middelhoog vuur mee.
Giet de rijst af en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan.
Voeg intussen de paprika en tomaten aan de kip toe en bak deze ca. 3 minuten op middelhoog vuur mee.
Roer de chilibonen en het bouillonblokje door de kip en laat de saus op zacht vuur ca. 10 minuten afgedekt sudderen.
Breng de Mexicaanse kip op smaak met zout & peper.
Verdeel de rijst en Mexicaanse kip over vier borden.

Tip
Lekker met tortillachips.

Bron: Lassie

Terug