Risotto funghi met kipfilet en rucola

risotto_funghi (2K)
voor 2 à 3 personen
  • 1 pak risotto funghi, (bijv. Lassie)
  • 2 eetl. boter
  • 250 g kipfilet, in blokjes
  • 1 theel. oregano
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 125 g (kastanje)champignons, in plakjes
  • 30 g rucola

Breng de risotto in een pan met 50 cl koud water al roerende aan de kook.
Laat de risotto onafgedekt 13 minuten zachtjes koken.
Neem de risotto van de warmtebron en laat deze 5 minuten afgedekt nagaren.
Verhit intussen de boter in een koekenpan en bak hierin de kipfilet met oregano in ca. 5 minuten goudbruin en gaar.
Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze ca. 1 minuut mee.
Schep de champignons door de kip en bak deze ca. 3 minuten op middelhoog vuur mee.
Schep de kip met champignons door de risotto.
Breng de risotto op smaak met zout & peper.
Verdeel de risotto over de borden en garneer deze met rucola.

Tip
Garneer de risotto met 3 eetlepels Parmezaanse kaaskrullen.

Variatietip
Vervang de gebakken blokjes kipfilet door 100 g Hollandse garnaaltjes en schep deze met de gebakken ui en champignons door de risotto.

Bron: Lassie

Terug