Lasagne di mama

lasagne_di_mama (2K)

voor 2 personen

  • 3 rundersaucijsjes
  • 2 sjalotjes
  • 1 mozzarellakaasje (à 125 g)
  • 30 g boter
  • 1 theel. Italiaanse kruiden
  • 450 g spinazie (diepvries, deelblokjes)
  • ½ pakje tomatensaus (basissaus à 40 cl)
  • 6 lasagnabladen
  • 2 eetl. Parmezaanse kaas (gemalen)
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)
  • rechthoekige ovenschaal van 18 bij 20 cm

Pel de sjalotjes en snipper deze fijn.
Snijd de mozzarella in kleine blokjes.
Vet de ovenschaal in met 10 g boter.
Verwarm de oven voor op 175º C.
Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak hierin de saucijsjes op hoog vuur rondom bruin.
Gaar de saucijsjes op zacht vuur in ± 20 minuten.
Verhit de overige boter in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes met de Italiaanse kruiden ± 3 minuten.
Verwarm de spinazie mee.
Snijd de sauscijsjes in plakjes.
Verdeel de helft van de spinazie over de bodem van de ovenschaal.
Bedek de spinazie met 2 lasagnebladen, de helft van de tomatensaus en de plakjes worst.
Dek dit af met 2 lasagnebladen en de overige tomatensaus.
Verdeel de blokjes mozzarella erover.
Bak de lasagne in de oven in ± 35 minuten goudbruin en gaar worden.
Snijd voor het babyhapje 3 scheppen lasagne in kleine stukjes en schep het in een bordje.
Verdeel voor de volwassenen de overige lasagne over twee borden.
Breng de lasagne voor de volwassenen op smaak met Parmezaanse kaas, zout & peper.

Bron: Vlees.nl

Terug