Tagliatelle met cantharellen

voor 2 personen

  • 150 g cantharellen
  • 1 sjalot
  • 75 g ham
  • 1 eetl. vloeibare margarine
  • ¼ dl droge witte wijn
  • 1 dl kookroom light
  • 150 - 175 g volkoren tagliatelle
  • peterselie

Maak de cantharellen schoon.
Spoel ze eventueel snel onder koud water om zand te verwijder en dep ze droog.
Snijd lelijke stukjes weg en snijd grote exemplaren in tweeëën.
Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
Snijd de ham klein.
Verwarm de margarine en bak hierin de sjalot en de cantharellen op halfhoog vuur.
Voeg de ham en de wijn toe en warm dit enkele minuten door.
Schenk de room er bij en breng dit aan de kook.
Maak de saus op smaak met peper en wat zout.
Kook intussen de tagliatelle in water met een beetje zout gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
Was de peterselie en knip het klein.
Roer peterselie door de cantharellen.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte spitskool.

Bron: Voedingscentrum

Terug